Всички решения на управляващите в енергетиката са във вреда на

...
 Всички решения на управляващите в енергетиката са във вреда на
Коментари Харесай

Нинова в Плевен: Спешно да се определи кой е енергийно беден и да получи компенсации

 izbori_2023_v1_015

 

„ Всички решения на ръководещите в енергетиката са във щета на България. Продажбата на двата реактора на Белене, закриване на въглищните централи, преустановяване дерогацията на рафинерията, изпращането на семействата на свободния пазар, водят до енергиина неустановеност, по-малко доходи в бюджета, повишение на цените и обедняване на българите. ”

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Плевен, където поддържа претендента за кмет Ева Маринова и листата на социалистите с общински съветници. На закриването на локалната акция участва и националният предствавител от региона проф. Румен Гечев.

По думите на Нинова, в това време, не се подхващат никакви ограничения за стабилизиране на стопанската система и повишение на приходите, в случай че растежът на Брутният вътрешен продукт ще бъде по-малък от планувания, а данъчните и осигурителни отговорности на хората ще се вдигнат.

„ Сглобката не дава никакви планове по какъв начин ще се отрази всичко това на живота, цените и покупателната дарба на жителите. Спешно би трябвало да се дефинира кой е енергийно безпаричен. Трябва да се плануват обезщетения за тези хора. В момента 20% от популацията живее под прага на бедността. Този % ще се усили, вследствие на нездравословните решения на ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ. Няма никаква мисъл за хората. Управляващите се движат единствено от частни ползи и борби на лобита. Освен това са и юридически необразовани. Всеки ден вършат корекция на поправката в законите. Нашите специалисти обобщиха, че сега бранш „ Енергетика ” е залегнал в 31 закона. И нито един с един не е обвързван. Това е безумство. Такъв безпорядък не е било в никакъв случай ”, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР